Open menu

 

Centar za socijalnu skrb Dugo Selo: O zaštiti djece od zlostavljanja i zanemarivanja

 

CZSSDS

U organizaciji ovog Centra 14. ožujka održan je radni sastanak na kojem su razmijenjena iskustva o provedbi Protokola o postupanju u slučaj zlostavljanja i zanemarivanja djece. Osim razmjene iskustava radni sastanci održavaju i zbog suradnje predstavnika relevantnih sektora te međusobnog upoznavanja novih suradnika.

Tema je aktualna uvijek, a posebice u ovom trenutku uslijed učestalih nemilih događanja - zlostavljanja i zanemarivanja djece. Na sastanku kojeg je vodila ravnateljica Centra za socijalnu skrb Nada Petković, prof. psiholog., sudjelovali su predstavnici: policijske postaje Dugo Selo, svih osnovnih škola, vrtića, Srednje škole, pedijatrijske službe i savjetovališta.

Kako bi međusektorski pristup u zaštiti djece dobro funkcionirao sukladno „Protokolu o postupanju u slučaju zlostavljanja i zanemarivanja djece“, neophodne su jasno definirane zadaće i propisane procedure postupanju o zajedničkom cilju u procesu zaštite. Nužno je da sudionici dobro poznaju ulogu svog sustava, osnovne uloge drugih sustava, kao i svoje profesionalne obveze u odnosu na te uloge – pravila, ograničenja, načine djelovanja te načine razmjene informacija i konzultacija unutar i između sustava, praćene odgovarajućim pisanim dokumentima i povratnim informacijama.

„Pravovremena suradnja policije, centra za socijalnu skrb, pravosuđa, zdravstva i odgojno obrazovnih ustanova na lokalnoj razini, nužni su preduvjeti osiguranja pravovremene zaštite, skrbi i emocionalne potpore djetetu – žrtvi zlostavljanja i zanemarivanja, naglasila je, između ostaloga, ravnateljica Petković.

 

 

 

 

 

Cijenjeni posjetitelji!

Dobro došli na WEB stranice Centra za socijalnu skrb Dugo Selo. Na našim internetskim stranicama naći ćete  osnovne informacije o djelatnosti centra za socijalnu skrb, o pravima i uslugama iz sustava socijalne skrbi, zakone i propise koji se odnose na naše područje rada te informacije, podatke i obavijesti  koje se odnose na Centar za socijalnu skrb Dugo Selo.

Želja nam je da ova web stranica bude dio naše misije koja će doprinijeti ostvarenju naše vizije.  

 • • •

VIZIJA Centra za socijalnu skrb Dugo Selo

Ustanova s javnim ovlastima koja u suradnom odnosu, uz uzajamno uvažavanje i poštivanje korisnika i zaposlenika Centra,  pruža usluge i omogućava ostvarivanje prava propisanih važećim zakonima.

• • •

MISIJA Centra za socijalnu skrb Dugo Selo

Kontinuiran rad na poboljšanju načina pružanja socijalnih usluga svima onima koji su u stanju potrebe, zbog nepovoljnih osobnih ili obiteljskih teškoća.

Svaki zaposlenik Centra za socijalnu skrb Dugo Selo je dužan postupati u svom radu u skladu s pozitivnim propisima i pravilima struke te osigurati korisnicima kvalitetnu socijalnu uslugu uz poticanje korisnika da prema svojim mogućnostima sudjeluje u procesu promjene vlastite životne situacije. 

 

 

 

 FAQ

 

Kontakt

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB DUGO SELO

Adresa:      Josipa Zorića 3, 10370 Dugo Selo
E-mail:    czss.dugo.selo1@zg.t-com.hr

Telefon:    01 / 2753 209

Fax:    01 / 2752 295

https://www.czssds.hr

...

OIB: 91370338596
MB: 02873125
IBAN: HR 97 239000 110054 6642

 

 

Koronavirus 

 

 

 

 

Kako doći do nas?

Centar za socijalnu skrb Dugo Selo

 

 

 

Radno vrijeme

RADNO VRIJEME: OD PONEDJELJKA DO PETKA od 730 do 1530 sati

RAD SA STRANKAMA: PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK  od 800 do 1400 sati

DNEVNI ODMOR: od 1030 do 1100 sati

...

Stručni radnici su dužni svaki dan, neovisno o vremenu koje je predviđeno za rad sa strankama primiti korisnike kod kojih postoji potreba hitnih i žurnih postupanja, a posebno u slučajevima sumnji na obiteljsko nasilje i zlostavljanje i zanemarivanje djece.

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com