Open menu

 

Edukacija o financijskoj pismenosti i mogućnostima zapošljavanja

 

Možda nikada niste znali s novcima, a odlazak u zatvor i sukob sa zakonom nije vam baš pomogao. Za vrijeme koje ste proveli u zatvoru dosta se toga promijenilo i sada ne znate odakle krenuti. Imate osjećaj da vam novci jednostavno prolete kroz ruke, a na kraju mjeseca ne znate više gdje bi ih tražili. Nemate ideju gdje i na što trošite, nemate pojma koje sve kartice koristite, a i banka kao banka vam je nejasna. Osim što vam uzmu naknadu za vođenje računa vi zapravo ne znate što oni rade i čemu služe, a o štednji da i ne govorimo. Znate li kakav ugovor imate vezano uz vaš radni odnos i koje su sve obveze poslodavca prema vama? Ako ste na većinu ovih izjava odmahnuli rukom pravo je vrijeme da se prijavite na našu radionicu o financijskoj pismenosti i mogućnostima zapošljavanja. Budite u toku s onime što se događa na tržištu rada i stavite pod kontrolu svoje troškove.      

Prijavite se na besplatnu edukaciju za bivše zatvorenike i zatvorenice te osobe koje su na probaciji na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Edukacija će se održati 31.10.2020. u prostorima udruge Roditelji u akciji - Roda, Žerjavićeva 10 u Zagrebu, u trajanju od 10 do 16 sati, održat će se edukacija o financijskoj pismenosti i mogućnostima zapošljavanja. Radionica je namijenjena bivšim zatvorenicima i zatvorenicama te osobama na probaciji.

Radionicu će voditi volonterke i volonteri Ekonomske klinike, udruge nastale pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu koja od 2015. godine besplatno savjetuje i osvještava građane vezano uz financijsko opismenjavanje i jačanjanje kapaciteta za uspješno upravljanje s novcem. Više o Ekonomskoj klinici možete pročitati na web stranici https://www.ekonomska-klinika.hr/o-nama-ek/.     

Cilj radionice je jačanje vještina upravljanja novcem i osvještavanja vezano uz vlastite troškove. Također, polaznike će se osnažiti na stjecanje novih znanja i vještina koje su trenutno poželjne kako bi povećali vlastitu zapošljivost te se upoznali s aktivnim politikama zapošljavanja i ostalim mogućnostima na tržištu rada. 

Edukacija će biti organizirana kao radionica što uključuje aktivno sudjelovanje polaznika, razmjenu znanja i iskustava te rad na zajedničkim zadacima. Naglasak će biti na sljedećim temama: 

  • Razvijanje svijesti o vlastitom potrošačkom ponašanju - izrada tablica sa troškovima, odluka o kupovini, osvještavanje o marketinškim trikovima i sl.
  • Edukacija o radnom odnosu - vrste radnih ugovora kako se obračunava plaća, koje sve poreze plaćamo i sl.
  • Uloga banke - čemu služe i čime se bave, kako otvoriti račun, bankarske naknade, nešto ukratko o kreditima i sl.
  • Važnost štednje - vrste štednja i kako razviti naviku štednje. 


Nakon sudjelovanja u radionici postoji mogućnost kasnijeg uključivanja u individualna savjetovanja na kojima se uz pomoć financijskog savjetnika izrađuje vlastiti plan za upravljanje troškovima i uspješnije raspolaganje novcem.  

 Prijaviti se možete i na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 01 61 77 500

Radionica je jedna od edukativnih aktivnosti projekta Moto#R koji zajednički vode udruge Ekonomska klinika, Hrabri telefon, Roditelji u akciji - Roda i Status M.

 

 

 

 

Cijenjeni posjetitelji!

Dobro došli na WEB stranice Centra za socijalnu skrb Dugo Selo. Na našim internetskim stranicama naći ćete  osnovne informacije o djelatnosti centra za socijalnu skrb, o pravima i uslugama iz sustava socijalne skrbi, zakone i propise koji se odnose na naše područje rada te informacije, podatke i obavijesti  koje se odnose na Centar za socijalnu skrb Dugo Selo.

Želja nam je da ova web stranica bude dio naše misije koja će doprinijeti ostvarenju naše vizije.  

 • • •

VIZIJA Centra za socijalnu skrb Dugo Selo

Ustanova s javnim ovlastima koja u suradnom odnosu, uz uzajamno uvažavanje i poštivanje korisnika i zaposlenika Centra,  pruža usluge i omogućava ostvarivanje prava propisanih važećim zakonima.

• • •

MISIJA Centra za socijalnu skrb Dugo Selo

Kontinuiran rad na poboljšanju načina pružanja socijalnih usluga svima onima koji su u stanju potrebe, zbog nepovoljnih osobnih ili obiteljskih teškoća.

Svaki zaposlenik Centra za socijalnu skrb Dugo Selo je dužan postupati u svom radu u skladu s pozitivnim propisima i pravilima struke te osigurati korisnicima kvalitetnu socijalnu uslugu uz poticanje korisnika da prema svojim mogućnostima sudjeluje u procesu promjene vlastite životne situacije. 

 

 

 

 FAQ

 

Kontakt

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB DUGO SELO

Adresa:      Josipa Zorića 3, 10370 Dugo Selo
E-mail:    czss.dugo.selo1@zg.t-com.hr

Telefon:    01 / 2753 209

Fax:    01 / 2752 295

https://www.czssds.hr

...

OIB: 91370338596
MB: 02873125
IBAN:
HR97 2390001 1100546642

 

 

Koronavirus 

 

 

 

 

Kako doći do nas?

Centar za socijalnu skrb Dugo Selo

 

 

 

Radno vrijeme

RADNO VRIJEME: OD PONEDJELJKA DO PETKA od 730 do 1530 sati

RAD SA STRANKAMA: PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK  od 800 do 1400 sati

DNEVNI ODMOR: od 1030 do 1100 sati

...

Stručni radnici su dužni svaki dan, neovisno o vremenu koje je predviđeno za rad sa strankama primiti korisnike kod kojih postoji potreba hitnih i žurnih postupanja, a posebno u slučajevima sumnji na obiteljsko nasilje i zlostavljanje i zanemarivanje djece.

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com