Open menu

 

Romi

 

 

Nacionalna kampanja za poticanje obrazovanja Romkinja i Roma 'Pokreni kotač znanja'

 

Poštovane/i,

ovim vas putem obavještavamo kako je u tijeku nacionalna kampanja za poticanje obrazovanja Romkinja i Roma – Pokreni kotač znanja.

Kampanja će se provoditi tijekom godine dana, a pokrenuo ju je Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH u okviru projekta sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Njezin je cilj povećati uključenost romske djece u predškolske programe te ih potaknuti na upisivanje i završavanje srednje škole kao preduvjeta za stjecanje zvanja ili nastavak školovanja. Trenutni pokazatelji govore u prilog vrlo niske razine uključenosti, pri čemu čak 70% djece srednjoškolske dobi ne pohađa srednje škole.

Poruke o važnosti uključivanja u obrazovanje prenosit će se putem radija, televizije, internetskih portala i platformi te plakata. Smatramo kako je ova kampanja važna i u kontekstu trenutne situacije i održavanja nastave na daljinu, kao podsjetnik svima nadležnima na teškoće s kojima će se Romkinje i Romi susresti pri završavanju osnovnih i upisa u srednje škole i programe predškole.

 

Primjerci plakata koji su postavljeni diljem Hrvatske, a na YouTube kanalu Ureda mogu se pogledati promotivni spotovi:

https://www.youtube.com/channel/UCt99PELqFwiT0TGDaO0in7Q.

  

Također, kampanja je aktivna putem bannera na portalima Srednja.hr, 24sata i Emeđimurje, a promotivni članci su objavljen na web stranicama 24sata i Phralipen:

https://phralipen.hr/2020/04/16/uljpnm-pokrece-kampanju-pokreni-kotac-znanja/.

 

Radijski spot možete čuti  na 22 lokalne te dvije nacionalne radijske postaje (Narodni i Otvoreni radio), dok će televizijski spotovi krenuti s emitiranjem na nacionalnoj televiziji kada to bude moguće, s obzirom na trenutni primat prikazivanja sadržaja informativnog karaktera.

Nadamo se da će poruke kampanje stići do što većeg broja osoba, do Romkinja i Roma, ali i predstavnika institucija i tijela koja mogu pridonijeti većoj uključenosti pripadnika/ca romske nacionalne manjine u obrazovanje!

 

 

 

 

Cijenjeni posjetitelji!

Dobro došli na WEB stranice Centra za socijalnu skrb Dugo Selo. Na našim internetskim stranicama naći ćete  osnovne informacije o djelatnosti centra za socijalnu skrb, o pravima i uslugama iz sustava socijalne skrbi, zakone i propise koji se odnose na naše područje rada te informacije, podatke i obavijesti  koje se odnose na Centar za socijalnu skrb Dugo Selo.

Želja nam je da ova web stranica bude dio naše misije koja će doprinijeti ostvarenju naše vizije.  

 • • •

VIZIJA Centra za socijalnu skrb Dugo Selo

Ustanova s javnim ovlastima koja u suradnom odnosu, uz uzajamno uvažavanje i poštivanje korisnika i zaposlenika Centra,  pruža usluge i omogućava ostvarivanje prava propisanih važećim zakonima.

• • •

MISIJA Centra za socijalnu skrb Dugo Selo

Kontinuiran rad na poboljšanju načina pružanja socijalnih usluga svima onima koji su u stanju potrebe, zbog nepovoljnih osobnih ili obiteljskih teškoća.

Svaki zaposlenik Centra za socijalnu skrb Dugo Selo je dužan postupati u svom radu u skladu s pozitivnim propisima i pravilima struke te osigurati korisnicima kvalitetnu socijalnu uslugu uz poticanje korisnika da prema svojim mogućnostima sudjeluje u procesu promjene vlastite životne situacije. 

 

 

 

 FAQ

 

Kontakt

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB DUGO SELO

Adresa:      Josipa Zorića 3, 10370 Dugo Selo
E-mail:    czss.dugo.selo1@zg.t-com.hr

Telefon:    01 / 2753 209

Fax:    01 / 2752 295

https://www.czssds.hr

...

OIB: 91370338596
MB: 02873125
IBAN:
HR97 2390001 1100546642

 

 

Koronavirus 

 

 

 

 

Kako doći do nas?

Centar za socijalnu skrb Dugo Selo

 

 

 

Radno vrijeme

RADNO VRIJEME: OD PONEDJELJKA DO PETKA od 730 do 1530 sati

RAD SA STRANKAMA: PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK  od 800 do 1400 sati

DNEVNI ODMOR: od 1030 do 1100 sati

...

Stručni radnici su dužni svaki dan, neovisno o vremenu koje je predviđeno za rad sa strankama primiti korisnike kod kojih postoji potreba hitnih i žurnih postupanja, a posebno u slučajevima sumnji na obiteljsko nasilje i zlostavljanje i zanemarivanje djece.

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com